Acutherapy - Βελονισμός

Συναισθηματική Δυσκοιλιότητα !

Η εμπειρία μου μέσα από την εκπαίδευση και τον βελονισμό, έφερε κοντά μου ανθρώπους και ιστορίες που έχουν τόσο πολύ ενδιαφέρον, που θα έκανα καλά αν έγραφα ένα βιβλίο με τις δικές τους εμπειρίες!

Η Clara Cohen είναι δασκάλα Βελονισμού (https://acuproacademy.com), ζει και εργάζεται στον Καναδά και μου επέτρεψε να μεταφέρω την προσωπική της ιστορία (και τα υπέροχα σκίτσα της!).

Ο Μπαμπάς της Κάρα, πέθανε όταν αυτή ήταν 5 ετών. Οι περισσότεροι άνθρωποι έδειχναν λύπη και συμπόνοια, «… λυπημένη, φτωχή Κλάρα». Όμως η Κλάρα δεν ένιωθε έτσι. Τον πατέρα της μόλις που τον θυμόταν και η μητέρα της, ήταν η ΚΑΛΥΤΕΡΗ μητέρα ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! Το να είσαι μονογονέας δεν είναι εύκολο, όμως έκανε σπουδαία δουλειά στο να μεταφέρει ένα σωρό σημαντικές αξίες και πλούσια συναισθήματα στη Κλάρα.

Από όσο θυμάται η Κλάρα, είχε δυσκοιλιότητα. Δοκίμασε ένα σωρό τεχνικές: Διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, πολύ νερό, τακτική άσκηση. Όμως τίποτα. Το μασάζ και τα συμπληρώματα βοτάνων βοηθούσαν, αλλά μόλις σταματούσαν, η δυσκοιλιότητα θα επέστρεφε.

Μπορεί να έχετε αρχίσει να αναρωτιέστε που το πάω! Εντάξει ο πατέρας της πέθανε και είχε δυσκοιλιότητα όλη της τη ζωή. Ποια η σχέση εδώ;

Όταν ξεκίνησε να σπουδάζει, έλαβε βελονισμό στη κλινική των μαθητών και αυτό βοήθησε, αλλά πάλι αν σταματούσε τις συνεδρίες, το έντερο θα σταματούσε να λειτουργεί. Το τελευταίο έτος σπουδών, οι γονείς του συζύγου της Κλάρα ήρθαν να τους επισκεφτούν στο Βανκούβερ. Ένα βράδυ, αφού ο σύζυγός της του είπε για τα τελευταία του επιτεύγματα, ο πατέρας του χτύπησε με αγάπη την πλάτη του και είπε: «Είμαι τόσο περήφανος για σένα, γιε μου!»

Αυτή η φράση χτύπησε σαν σφαίρα στο κέντρο του στήθους της Κλάρα. Η αναπνοή της σταμάτησε, πεταλούδες άρχισαν να χορεύουν στο στομάχι της και δάκρυα έπνιξαν τη φωνή της. Σηκώθηκε γρήγορα και έφυγε από το δωμάτιο. Συνειδητοποίησε ότι μια φωνή στο κεφάλι της είπε: «Κανένας πατέρας δεν θα το πει ποτέ αυτό σε εσένα»…

Χιούστον έχουμε πρόβλημα! Και εδώ χρειάζεται μια λύση.

Η Κλάρα επισκέφτηκε ένα σύμβουλο για να τη βοηθήσει να κατανοήσει όλα αυτά. Μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε σκεφτεί ποτέ ότι μεγάλωσε χωρίς μπαμπά. Προφανώς είχε καταπιέσει τα συναισθήματά της. Ήταν θυμωμένη με τον πατέρα της που τους “εγκατέλειψε”, παρόλο που σκοτώθηκε από έναν μεθυσμένο οδηγό ενώ περπατούσε στο δρόμο για το σπίτι μετά τη δουλειά. Ένιωθε ενοχές που ήταν θυμωμένη και αναδύθηκε η λύπη για όλο αυτό. Ο σύμβουλος την οδήγησε να δουλέψει με όλα αυτά τα συναισθήματα. Από τότε η Κλάρα δεν είχε ποτέ ξανά δυσκοιλιότητα!

Στη Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, αναζητάμε τη βασική αιτία και το 70% όλων των προβλημάτων υγείας οφείλονται σε συναισθήματα. Ο πόνος θα σταματήσει όταν αλλάξεις τα συναισθήματά σου και όχι το ανάποδο! Το Παχύ Έντερο είναι το όργανο που σου επιτρέπει να “απελευθερώσεις”. Μόλις η Κλάρα απελευθέρωσε τα συναισθήματά της σχετικά με τον πατέρα της, το έντερο της ήταν και πάλι χαρούμενο. Αν η αιτία της χρόνιας δυσκοιλιότητας δεν είναι οργανική, λάθος διατροφή ή απουσία άσκησης, τότε τα καταπιεσμένα συναισθήματα είναι συχνά ο ένοχος.

Με την είσοδο στην ιστοσελίδα και τη χρήση της, συμφωνείτε με τους όρους της πολιτικής απορρήτου και τους όρους χρήσης μας. Διαβάστε περισσότερα. Κλείσιμο