Acutherapy - Βελονισμός

Φόβος υπό το πρίσμα της ΠΚΙ

Ο Φόβος επικράτησε. Κοινό χαρακτηριστικό των περισσότερων ανθρώπων πλέον, εύκολα τον διακρίνεις με την πρώτη ματιά στους περισσότερους γύρω σου. Θέλω να μιλήσω λίγο για τις σωματικές συνέπειες του φόβου, υπό το πρίσμα της Παραδοσιακής Κινέζικής Ιατρικής, όπως έχει καταγραφεί πριν από περίπου 2.500 έτη.

Ο φόβος κινεί την ενέργεια προς τα κάτω (διάρροια, ενούρηση). Ο φόβος της επιβίωσης ανήκει ενεργειακά στο όργανο του Νεφρού. Ανεξάρτητα από την προέλευση του φόβου, θα πλήξει ενεργειακά το Νεφρό, εξαντλώντας την ενέργεια Qi. Πολλοί άνθρωποι υπό συνθήκες φόβου, βιώνουν αίσθημα αδυναμίας στην εισπνοή. Ο πνεύμονας υπό κανονικές συνθήκες, προσλαμβάνει τη φρέσκια ενέργεια του αέρα και τη στέλνει προς τα κάτω, με κατεύθυνση το Νεφρό. Ο Νεφρός κυβερνά το νερό, με την έννοια ελέγχου της διαδικασίας μεταβολισμού των οργανικών υγρών. Αυτός είναι άλλος ένας τρόπος συνεργασίας του Νεφρού με τον Πνεύμονα, καθώς και τα δύο όργανα συνεργάζονται για την αποβολή του νερού. Παρουσία ενός εξωγενούς βλαπτικού παράγοντα, όπως ένας ιός, η απουσία του νερού, θα επιτρέψει στη φωτιά να δράσει βλαπτικά, μειώνοντας σημαντικά την δυνατότητα αυτοίασης του οργανισμού. Χαρακτηριστικό της φωτιάς που επικρατεί στις μέρες μας, είναι τα σκασμένα χέρια και οι διάφορες δερματικές εκδηλώσεις του φόβου (το δέρμα ελέγχεται από τον Πνεύμονα).

Η πρότασή λοιπόν της ΠΚΙ, είναι η ενυδάτωση και η ενίσχυση του Νεφρού και του Πνεύμονα με ασκήσεις Qi Qong και φυσικά Βελονισμό – Μόξα – Βότανα.

Με την είσοδο στην ιστοσελίδα και τη χρήση της, συμφωνείτε με τους όρους της πολιτικής απορρήτου και τους όρους χρήσης μας. Διαβάστε περισσότερα. Κλείσιμο